Evenementen-overig
  • Nieuwsbrief

Saksen

Graag nodigen wij je uit voor een inspirerende missie over slimme en duurzame mobiliteit naar Saksen in Duitsland. De missie vindt plaats van 6 tot en met 8 februari 2019. Saksen is een nog vaak onbekende Duitse regio. Het Bundesland is te kenmerken als de ontwikkel- en productieregio van Duitsland op het gebied van groene mobiliteit. Ook gebeurt er in de regio veel op het gebied van smart mobility. In Saksen staan de fabrieken van de toekomst van VW, BMW, Mercedes-Benz en Porsche. Tevens zijn de grote toeleveranciers er gevestigd met ontwikkel- en productielocaties.

De bedrijvenmissie die we organiseren is in combinatie met een politieke missie vanuit de Provincie Brabant onder aanvoering van gedeputeerde Annemarie Spierings. Vanuit Saksen werken we nauw samen met het Ministerie van Economische Zaken en Verkeer en met SAENA. De missie is bedoeld voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen in het werkveld slimme en duurzame mobiliteit. De kern bestaat uit een Noord-Brabantse delegatie, ook organisaties buiten Noord-Brabant kunnen zich aanmelden.

We stellen een programma samen met als doel dat er uitgebreide eerste contacten gelegd kunnen worden met ondernemers in de regio Saksen, met bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en specifieke matchmakinginitiatieven. Het programma bestaat onder andere uit:

  • Bezoek aan Fraunhofer Institute for Transportation and Infrastructure IVI (www.ivi.fraunhofer.de/en.html) met onderzoeksvelden als elektrisch rijden, energiesystemen, intelligente transportsystemen   
  • Bezoek aan de Volkswagen Transparent Factory met onder andere een rondleiding door de eGolf productie site en bezoek aan VW Business-Incubator  met pitches van start ups (ook Nederlandse pitches mogelijk)
  • Bezoek aan TU Dresden Institute of Lightweight Engineering and Polymer Technology (incl. electromobility projects) & SCABA batterij fabriek in Dresden (en alternatieve programma’s mogelijk)
  • Bezoek aan FSD, het Instituut in Duitsland dat verantwoordelijk is voor typegoedkeuringen en systeemgoedkeuringen in voertuigen.
  • Matchmaking Event & Diner op uitnodiging van Saksische Ministerie SMWA inclusief pitches van bedrijvendelegatie uit Saksen en Nederland
  • Ronde tafelsessie met als thema laadinfrastructuur met ‘Stadtwerke’ en gemeenten uit Saksen

Klik HIER voor het conceptprogramma dat in samenwerking met SAENA en Ministerie van EZ en Vervoer Saksen is samengesteld. Hierin ook het parallelprogramma van Gedeputeerde Annemarie Spierings, die een groot deel van het bedrijvenprogramma zal bijwonen. 

De kosten bedragen 500 euro per organisatie exclusief BTW (maximaal 2 personen per organisatie). Inbegrepen zijn vervoer ter plaatse, lunch en diner. Niet inbegrepen zijn hotel, heen- en terugreis. Namens de provincie Noord-Brabant organiseren FIER en APPM deze reis. De organisatie reserveert hotel(s) met als uitgangspunt een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail naar saksen@fier.net

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box