Evenementen-overig
  • Nieuwsbrief

its

Prestigieus Europees ITS Congress komt naar Brainport regio

Komende juni zal de Brainport regio als gastheer optreden van een groot Europees congres op het gebied van Smart Mobility, dat wordt georganiseerd door ERTICO-ITS Europe. Dit Europese ITS congres vindt van 3-6 juni 2019 plaats in Eindhoven en Helmond. Met het thema "Fulfilling ITS promises” staat het 13e ITS European Congress volop in het teken van impactvolle, innovatieve technologieën die ons leven en onze mobiliteit aangenamer, veiliger en schoner maken.

Het congres is een mooi podium voor industrie en overheid om te laten zien wat in Nederland mogelijk is en het belang voor de gebruikers te belichten en biedt tevens gelegenheid de Nederlandse koploperspositie te versterken. Voor het congres werken talrijke publieke en private partijen samen om bezoekers te laten zien hoe zij invulling geven aan ‘Smart Mobility. Dutch Reality.’

Brainport Eindhoven maakt deel uit van de technologische ruggengraat van Europa. Veel internationale OEMs en honderden spin-offs en start-ups hebben de weg naar de Brainport-regio al gevonden. Met een samenwerkende keten van toeleveranciers, onderzoeksinstellingen en designers, vormen ondernemers hier een gespecialiseerde gemeenschap die dankzij open innovatie in staat is om technologische kennis verder te ontwikkelen en tot een commercieel succes uit te bouwen. Dit sluit goed aan bij ERTICO’s missie: het bevorderen en ontwikkelen van slimme mobiliteitsdiensten.

ITS European Congress 2019 biedt een verscheidenheid aan sessies met vooraanstaande mobiliteitsexperts die actuele thema’s in de verkeer- en vervoersector bespreken. Naast een uitgebreid congresprogramma zijn er allerlei innovatieve live demonstraties op de route tussen het congrescentrum in Eindhoven en de Automotive Campus in Helmond maar ook in de nabije omgeving van Amsterdam en Rotterdam.

Het congres vormt hiermee een belangrijk strategisch platform voor mobiliteitsstakeholders om samen te komen, kennis uit te wisselen en krachten te bundelen om wereldwijd slimme mobiliteit te realiseren.

Gevarieerd programma met voor ieder wat wils
Het 13e ITS European Congress biedt delegates een unieke mogelijkheid om te leren over de nieuwste ITS-technologieën en nieuwe mobiliteitsconcepten. Doe mee aan discussies over beleidskwesties, onderzoeksresultaten en deel best practices rond het hoofdthema van het congres: "ITS Promises vervullen". Naast technische, wetenschappelijke en speciale sessies die actuele mobiliteitsonderwerpen behandelen, zullen de plenaire en executive sessies zich concentreren op de drie hoofdstromen: Smart Cities, Integrated Mobility en Automation. Zo vindt er ook een Ministerial Round Table, een Mayor & Industrial Leaders Summit en een Your Future Festival plaats. Het volledige congresprogramma is begin april beschikbaar. Een weekoverzicht treft u op (https://2019.itsineurope.com/week-overview/.

Spraakmakende demonstraties in en om het Automotive campusterrein in Helmond
Meer dan 16 spraakmakende demonstraties zullen de grenzen van technologie verleggen, dus zorg ervoor dat u erbij bent. Uw ervaring begint al wanneer u in de shuttlebus bij het Evoluon stapt. Op weg naar de Automotive Campus in Helmond krijgt u een indruk van reeds geïmplementeerde mobiliteitsoplossingen. De demonstraties variëren van voertuigen met verschillende rijtaakassistentiesystemen, ‘semi-autonoom’ tot ‘volledig autonoom rijden’ functies, het verbinden van wegkantsystemen met voertuigen, slimme data-uitwisseling, intelligente infrastructuur, tot drone toepassingen. Meer informatie treft u binnenkort op de site https://2019.itsineurope.com/.

Automotive gerelateerde evenementen

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box