Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

20 08 2019 01

Een van de grootste uitdagingen voor Solar Team Twente is het ontwerpen en produceren van een zonneauto die zo min mogelijk luchtweerstand ervaart. Hoe ziet dit ontwerpproces eruit? Hoe testen we de aerodynamische eigenschappen van de zonneauto? Wat zijn de resultaten van de huidige zonneauto?

Onze aerodynamici zijn verantwoordelijk voor de buitenkant, ook wel de shell genoemd, van de zonneauto. Het ontwerp hiervan is een iteratief proces. De teamleden tekenen de vorm van een auto uit en rekenen deze vervolgens door met behulp van CFD-berekeningen. Bij een CFD-berekening worden stromingen gesimuleerd met numerieke computermodellen.

De resultaten van de berekening worden geanalyseerd door onze aerodynamici. Zij moeten werkelijk overal op letten: van de luchtdruk op en rondom de auto tot de luchtstroming langs de auto. Ook downforce wordt bekeken, maar in tegenstelling tot bij de Formule 1 willen we die juist niet bij de zonneauto. We hoeven immers geen bochten te nemen met hoge snelheden. Alles wordt meegenomen bij het analyseren van de resultaten en gebruikt om een nieuwe auto te tekenen. En dan begint het hele proces opnieuw.

Naar bericht

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box