Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

02 08 2019 02

Pegasus is van de grond: het Duitse project dat in totaal 17 partners verenigt, zorgt er nu voor dat alle fabrikanten bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s dezelfde criteria en afmetingen hanteren. Van de ontwikkelingsfase tot en met het rijden op de testlocatie.

En dat is een goede zaak. Want elke autofabrikant houdt zich bijvoorbeeld bezig met de vraag of een zelfrijdende auto files herkent en eventueel in staat is om een noodrem te gebruiken. Maar ook of de auto rekening houdt met alle obstakels tijdens het wisselen van rijstrook en met alle andere weggebruikers. Pegasus wil het ontwikkelingsproces in dit opzicht standaardiseren en zo veiliger maken.

De naam PEGASUS, het wonderpaard, is een acroniem: Projekt zur Etablierung von generell akzeptierten Gütekriterien, Werkzeugen und Methoden sowie Szenarien und Situationen zur Freigabe hochautomatisierter Fahrfunktionen. Oftewel, het is een project voor de vaststelling van algemeen aanvaarde kwaliteitscriteria, hulpmiddelen en methoden, alsmede scenario’s en situaties voor het lanceren van geautomatiseerde functies voor het besturen van voertuigen.

Naar bericht

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box