Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

05 06 2019 01

Hij remt de snelheid een auto, maar een bus kan er zo overheen: de Flexdrempel. Deze op het oog normale drempel zakt namelijk in op het moment dat er zwaar voertuig overheen rijdt. De vinding van het Ridderkerkse bedrijf TTS, bedoeld om het rijcomfort van onder meer buschauffeurs en hun passagiers te vergroten, is volledig doorontwikkeld en is klaar om de straten te veroveren.

De RET-bus komt de Baanvakwei in Barendrecht opgereden. Soepel glijdt de bus over de twee drempels in de straat. “Vraag het de buschauffeur, die zweert erbij”, business developer Michiel Casteleijn, die langs de kant van de weg staat. “Hij voelt ‘m nog maar een klein beetje. Maar de achterkant van de bus is iets zwaarder en drukt de drempel zelfs helemaal plat. De mensen in de bus merken er niks van.”

Lag hier een gewone asfalt-drempel, dan zou de bus bijna stuiteren bij het eroverheen rijden, vertelt Casteleijn. Zo erg, zegt hij, dat het ondoenlijk wordt als je er meerdere keren per dag langskomt. Volgens hem leggen OV-maatschappijen zelfs routes om op het moment dat een gemeente een vaste, steile drempel plaatst. Je ziet ook wel eens dat gemeentes als alternatief flauwe of zelfs nepdrempels plaatsen, maar die werken onvoldoende, zegt hij.

Naar bericht

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box