Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

car charging with electric charger

Er zullen de komende jaren een stuk meer Van die V2X-laadstations worden geplaatst, dus dan kan er maar beter een standaard zijn.

Een V2X-laadstation is in staat om energie terug te leveren, aan het stroomnet, een gebouw of alles wat er verder nog kan worden bedacht. De X staat in dit geval voor anything. NewMotion is sinds 2018 bezig met de ontwikkeling van een eigen V2X-laadstation, samen met hardwareleverancier eNovates. Maar in 2017 was er al een Vehicle to Grid-proefproject, samen met Mitsubishi, netbeheerder TenneT en het Italiaanse energiebedrijf Enel.

Het is uiteraard een goede zaak om een dergelijk laadstation aan te kunnen bieden, maar het is ook noodzakelijk om tot standaarden voor V2X-laadstations te komen. NewMotion en de Gemeente Amsterdam hebben hiertoe op de beurs EVS32 in de Franse plaats Lyon een intentieverklaring getekend, die is mede ondertekend door Alliander, ElaadNL, Engie, Hitachi, de Hogeschool van Amsterdam, de Johan Cruyff ArenA en de automerken Mitsubishi en Nissan. Dat lijkt een aardig groot deel van de partijen de zijn die met deze technologie bezig zijn.

Lees verder

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box