Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

30 01 2019 03

Enexis heeft de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s Hertogenbosch uitgerust met een slim laadplein met 98 laadpunten. Dit is volgens de netbeheerder momenteel het grootste van het land. Wat het plein ‘slim’ maakt? Onder meer dat de toegepaste techniek ervoor zorgt dat het netwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijk aan kan, zonder dat er overbelasting optreedt.

Enexis Groep, dat in vijf provincies de aanleg, onderhoud, ontwikkeling en beheer van haar elektriciteits- en gasnetwerk verzorgt, heeft afgelopen jaar ruim 150 extra laadpalen geplaatst voor medewerkers en bezoekers van het bedrijf. Daarmee komt het totaal aantal laadpunten voor elektrische auto’s op 243. Onderdeel hiervan is het ‘slimme’ laadplein van 98 laadpunten, dat zich bevindt in de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Met 98 laadpunten is het ‘slimme’ laadplein volgens Enexis de grootste van Nederland. Waar zit het ‘slimme’ in? Onder meer in de techniek die ervoor zorgt dat het netwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan kan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is belangrijk omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand van het netwerkbedrijf.

Lees verder

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box