Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

20 12 2018 04

De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem hebben bijna 1 miljoen euro uitgetrokken om een boost te geven aan het aantal waterstofauto’s in Gelderland. Een speciale aanbesteding moet ervoor zorgen dat er de komende tijd in de provincie tachtig waterstofauto’s bijkomen. Op dit moment rijden er ongeveer zestig waterstofauto’s rond in heel Nederland.

Volgens Cathelijne Bouwkamp, wethouder Energie & Klimaat van de gemeente Arnhem, is het van groot belang om waterstof te stimuleren. ”Het helpt bij het slechten van de kip-ei-discussie die er op dit moment nog bestaat bij het rijden op waterstof. Immers zonder tankstations geen auto’s, maar zonder auto’s ook geen tankstations. Verder helpt het ook mee om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. De enige uitstoot van deze auto’s is immers water.”

De aanbesteding is erop gericht om een partij uit de markt te selecteren die een aanpak bedenkt waardoor er in de regio Arnhem tachtig extra waterstofauto’s gaan rijden. Daarbij geldt als voorwaarde dat de eigenaar van de auto woont of gevestigd is binnen een straal van 30 kilometer rond Arnhem.

Lees verder

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box