Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

24 10 2018 01

Meer dan 70 procent van automobilisten denkt dat het nu al mogelijk is een auto te kopen die zichzelf kan besturen. Deze uitkomst staat in schril contrast met de werkelijkheid: er is nog altijd een waakzame bestuurder nodig om in te grijpen. Dat concludeert Euro NCAP, de organisatie die crashtesten uitvoert bij auto’s, na eigen onderzoek. 

Om consumenten een realistischer beeld te geven van de mogelijkheden van de huidige hulpsystemen, heeft Euro NCAP testen ontwikkeld om hun prestaties te meten. Een van de conclusies is dat auto’s met geavanceerde hulpsystemen nog steeds een waakzame bestuurder achter het stuur nodig hebben. De hulpsystemen ondersteunen slechts de bestuurder. Het is noodzakelijk dat zelfs de modernste veiligheidssystemen op de achtergrond als back-up beschikbaar blijven, meldt Euro NCAP.

Toch is de organisatie ook positief over de autonome systemen: wanneer ze worden gebruikt op de manier waarvoor ze zijn bedoeld, kunnen ze zorgen voor een comfortabelere en minder stressvolle rijervaring voor de bestuurder. Bovendien helpen ze een veilige afstand tot de voorligger te bewaren.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box