Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

16 10 2018 04

In het Belgische Eigenbrakel is vorige week een tweede test gestart met een zelfrijdende shuttle. Het busje rijdt over een traject dat vijf maal zo lang is en op technologisch vlak complexer is dan bij de eerste test die vorige maand begon in Han-sur-Lesse.

Eén maand geleden vond in Han-sur-Lesse de allereerste test met een autonome shuttle op de openbare weg in België plaats. Op een traject van ongeveer 500 meter rijdt sindsdien een zelfrijdend busje zonder bestuurder rond. In Eigenbrakel rijdt sinds deze week een soortgelijke shuttle over een traject van 2,4 kilometer, ofwel bijna 5 maal zo lang. Hij rijdt vanaf de Leeuw van Waterloo tot aan de hoeve van Hougoumont.

De uitdagingen tijdens deze nieuwe test zijn groter dan bij de eerste test, stelt Vias institute, dat betrokken is bij de experimenten. Bij de eerste test rijdt de shuttle vrijwel alleen rechtdoor. Nu zitten er enkele bochten in het parcours dat bovendien licht glooiend is. De weg is op sommige stukken veel smaller en wordt niet alleen gebruikt door fietsers en voetgangers, maar ook door boeren die met hun tractor naar het veld rijden. De shuttle detecteert al deze weggebruikers en past zijn gedrag hierop aan.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box