Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

15 10 2018 03

Vanuit één app trips met allerlei vervoersvormen plannen en boeken. Inwoners en bezoekers van Antwerpen kunnen het vanaf nu met Whim. De Belgische stad is de derde plek waar de Finse Mobility as a Service-app actief wordt. Stadsbestuurder Koen Kennis gelooft in de kracht van marktpartijen en geeft ze alle ruimte. Dat hielp Ralph de Jong, vanaf een vroeg stadium betrokken bij Whim, enorm bij de lancering. Beiden geloven niet in pilots, ze willen graag doorpakken.

Het was een feestelijk moment vrijdag, de dag van de lancering. “Het was supergaaf, echt heel leuk, zeer geslaagd”, zegt Ralph de Jong, een Nederlander die al vanaf een vroeg stadium betrokken is bij de uitrol van Whim. “Het was supermooi weer, alle partners waren aanwezig – inclusief de partners die later worden toegevoegd.”

Koen Kennis, schepen voor onder meer mobiliteit, verrichtte de openingshandeling. Hij leverde zijn auto in en reisde vanaf toen een weekendje met Whim. Die auto parkeerde hij in een metalen kooi nabij het Museum van Schone Kunsten. Zo kan iedereen zien dat hij zijn auto écht niet nodig heeft. “Dat is goed bevallen”, zegt hij. “Ik heb mijn auto niet gemist.”

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box