Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

10 09 2018 04

De provincie Noord-Holland heeft een proef afgesloten waarbij zeven onderling communicerende auto's over de N205 reden, een weg die is voorzien van 'slimme stoplichten', oftewel intelligente verkeersregelinstallaties.

De proef vond plaats tussen 3 en 7 september, aldus de provincie. Het doel van de proef was het onderzoeken van het effect van deze maatregelen op de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer. "Niet alleen voor de auto’s met het systeem en onze provinciale wegen, maar juist ook voor het overige verkeer", aldus Elisabeth Post, gedeputeerde bij de provincie.

De auto's waren uitgerust met coöperatieve adaptieve cruise control, oftewel cacc, waardoor ze onderling konden communiceren. Daardoor konden ze bijvoorbeeld efficiënt samen optrekken en afremmen in een treinformatie. Ook communiceerden ze met de stoplichten, die doorgaven hoe lang het zou duren totdat ze op rood of op groen sprongen. De lichten kunnen ook reageren op het naderende 'treintje' door langer op groen te blijven staan.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box