Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

Arnhem, 27 november - Op 24 november opende internationale expertorganisatie DEKRA officieel zijn testomgeving voor de connected car in Malaga, Spanje, als onderdeel van het internationale netwerk voor connected, automated en electric driving. Bij het event toonden DEKRA's experts twee live testscenario's voor specifieke vehicle-2-everything (V2X) technologieën.

20171127 DEKRA Connected Car Test Area Braking

Belangrijke functionaliteiten voor de connected car zijn afhankelijk van zogeheten V2X (vehicle-to-everything) technologieën (bijvoorbeeld auto's in relatie tot de infrastructuur, voetgangers). Deze technologieën zorgen ervoor dat andere weggebruikers informatie ontvangen over de bewegingspatronen en locatie van alle andere weggebruikers en over de infrastructuur in hun directe omgeving.

Met twee live demo's liet DEKRA zien welke scenario's het bedrijf ontwikkeld heeft om V2X-technologieën te testen. BMW stelde drie conventionele en twee elektrische voertuigen beschikbaar voor een demo van Emergency Electronic Brake Lights (EEBL) en een Road Work Warning (RWW). DEKRA test daarnaast ook assistentiesystemen bij links afslaan, waarschuwingssystemen voor de dode hoek, pre-crash systemen, green light optimal speed advisory (GLOSA), en waarschuwingssystemen bij door rood licht rijden en verlies van voertuigcontrole. Alle testscenario's zijn nu voor klanten beschikbaar.

Verschillende overheidsfunctionarissen en het top management van DEKRA woonden de opening van de testomgeving bij. Ivo Rauh, lid van de Raad van Bestuur bij DEKRA en verantwoordelijk voor de industriële tak: "Met de testomgeving in Malaga, onderdeel van ons wereldwijde testnetwerk, kunnen we testen voor veiligheid en connectiviteit combineren, waardoor automotive fabrikanten en toeleveranciers zich kunnen onderscheiden. Fabrikanten kunnen zich nu voorbereiden op de toekomst."

20171127 DEKRA Connected Car Test Area Opening
DEKRA's testomgeving voor de connected car is een belangrijk deel van het internationale testnetwerk voor connected, automated en electric driving. Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA's divisie Product Testing & Certification: "De hub in Malaga focust voornamelijk op testen vroeg in de productontwikkelingfase en R&D validatie. Op de bestaande testtrack in Klettwitz en de recent overgenomen Lausitzring in Duitsland vind je grotere testvolumes en meerdere projecten tegelijkertijd." Met een oppervlak van meer dan 500 hectare is het circuit in Klettwitz de grootste onafhankelijke automotive testomgeving voor connected en automated driving in Europa en voor automotive systemen en volledige voertuig- en infrastructuurtesten in de wereld.

Recent behaalde DEKRA de ISO 17025 accreditatie voor veiligheidstechnologie eCall, ERA/GLONASS voor labtesten en testen bij de klant, WAVE (Wireless Access in Vehicular Environments) en IEEE802.11p. Daarnaast werd DEKRA erkend om te testen en keuren voor eCall volgens EU 2017/79. De testomgeving voor de connected car ligt op het Parque Tecnológico de Andalucía (Andalusia Technology Park) in Malaga, Spanje.

Over DEKRA
Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In 2016 heeft DEKRA een omzet van 2,9 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 39.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. DEKRA heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

In Nederland heeft DEKRA een omzet van 111 miljoen euro en biedt het bedrijf werk aan ongeveer 900 medewerkers. DEKRA is in Nederland actief op het gebied van Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection en Claims & Expertise. Het hoofdkantoor en één van de grootste testlaboratoria van Europa staan in Arnhem.


Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box