Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

14 11 2017 02

Communiceren straks (bijna) alle auto’s met elkaar, dan ligt overbelasting van het netwerk op de loer. Promovendus Victor Dolk ontwierp met die vaststelling een systeem waarmee auto’s alleen communiceren als het echt moet. Hij promoveerde vorige week cum laude op zijn werk aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE).

Als auto’s zelfstandig dicht achter hun voorganger kunnen rijden, heeft dat veel voordelen: er ontstaan geen spookfiles, meer auto’s passen op hetzelfde stuk asfalt en het bespaart op brandstof. De technologie voor dit ‘coöperatief rijden’ ontwikkelt zich snel en het zal niet lang meer duren eer het in de praktijk toegepast wordt.

Maar voor een groot probleem moet nog een oplossing komen: het risico op overbelasting. Vermoed wordt dat er, vanwege beperkte bandbreedte, geen oneindig dataverkeer mogelijk is. Overbelasting kan leiden tot vertraging in het dataverkeer. En dat kan, zeker omdat het gaat om voertuigen met een hoge snelheid, grote gevolgen hebben.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box