Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

Spanje

DGT, de Spaanse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de ontwikkeling van een IoT-platform, ten behoeve van de ontwikkeling van de zelfstandige en de connected car. Er wordt 5,3 miljoen euro voor het project beschikbaar gesteld, ter stimulering van de innovatie met betrekking tot de ‘’intelligente’’ auto. Zie voor informatie over dit gewenste IoT-platform de volgende link: http://www.dgt.es/Galerias/el-trafico/dgt-3-0/Escaneado-doc20170912200020.pdf.

Het IoT-platform dient met name de verkeersveiligheid te verbeteren. In de toekomst moet de auto via het internet kunnen communiceren met verschillende systemen, zoals het incidentensysteem en het verkeersinformatiesysteem, en dient het data te kunnen opslaan. Een voorbeeld hiervan is dat auto’s die verkocht worden vanaf 31 maart 2018, voorzien moeten zijn van ‘’Ecall’’. Dit is een systeem dat in noodgevallen automatisch het alarmnummer voorziet van basisinformatie zoals de exacte situatie van de auto en het aantal passagiers.

Wilt u meer algemene informatie? Raadpleeg dan de website van de DGT, http://www.dgt.es/es/el-trafico/dgt-3-0/index.shtml. Bezoek, om meer te weten te komen over de connected car in Nederland, de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mobiliteit-nu-en-in-de-toekomst/ontwikkelingen-in-voertuigen-en-op-de-weg of van de ANWB https://www.anwb.nl/auto/connected-car.

Mocht u meer te weten willen komen over de Spaanse sector van elektronische auto’s, bekijk dan de informatie we op ons Digitaal Handelskantoor beschikbaar stellen: /nl/zakendoen-in-spanje/over-spanje/sectorinformatie/elektrische-auto.

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box