Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

27 10 2017 04

De regio’s Groningen-Assen en Leeuwarden zijn de eerste die een grote bestelling intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) hebben geplaatst. De bestelling is een uitkomst van het Talking Traffic-project.

Het gaat in totaal om 26 iVRI’s: zestien voor de regio Groningen-Assen en tien voor de regio Leeuwarden. In november starten de regio’s met het aanpassen van de bestaande verkeerslichten. Eind dit jaar moet de operatie afgerond zijn, is de bedoeling. Het zijn niet de eerste iVRI’s in Nederland, die staan in Deventer, Apeldoorn en bij Schiphol. Maar het is wel de eerste grote bestelling. De bestelling vloeit voort uit het Talking Traffic-project.

Talking Traffic is een meerjarig partnership tussen vijftien marktpartijen als Vialis, Dynniq en Swarco en het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de twaalf Beter Benutten-regio’s, waaronder Groningen-Assen en Leeuwarden. Doel is de bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren door real-time informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box