Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

19 09 2017 04

Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, steekt samen met andere investeerders maar liefst $ 60 mln in de Israëlische start-up StoreDot. Deze start-up heeft een ambitieus doel: een batterij voor elektrische auto’s ontwikkelen die binnen vijf minuten op kan laden.

Accuangst wordt een steeds minder groot probleem in de adoptie van elektrische auto’s. Auto’s als de Tesla Model 3 hebben immers een bereik van ver boven de 300 kilometer. Het bijladen van de batterij blijft echter nog een tijdrovende klus, ook al komen er steeds krachtigere snelladers op de markt.

Nieuwe batterij
StoreDot wil hier verandering in brengen, door de ontwikkeling van de zogeheten FlashBattery. Deze batterij moet de vervanger worden van de traditionele lithium-ion batterij en belooft een actieradius te leveren van bijna 500 kilometer. Over hoe het deze indrukwekkende resultaten bereikt, laat de start-up vooralsnog weinig los. De start-up stelt op zijn website dat het gebruik maakt van ‘nieuwe materialen en een nieuwe batterijstructuur’.

Lees verder

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box