Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

05 09 2017 04

Nederland scoort uitstekend op het uitrollen van zelfrijdende- en elektrische-mobiliteitsconcepten, zoals elektrische oplaad-infrastructuur, interesse bij consumenten, digitalisering en een ontvankelijke overheid. Dat blijkt uit een analyse van adviesbureau Roland Berger onder elf landen. Nederland eindigt op de wereldranglijst als eerste, voor landen als China, Duitsland en de VS.

De Automotive Disruption Radar is een analyse naar de verregaande transitie van mobiliteit in autolanden en -industrieën wereldwijd. Voor dit onderzoek zijn onder andere 11.000 consumenten ondervraagd in elf landen (China, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, India, Italië, Japan, Singapore, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Nederland).

Ten opzichte van de eerste editie uit april 2017, zijn de belangrijkste verschuivingen te vinden in veranderende consumenteninteresse, nieuwe technologie en aangepaste wetgeving in individuele landen. Hierin lopen China, Singapore en Zuid-Korea voorop. Singapore hief zelfs wetgevingsblokkades op voor autonoom rijden en startte experimenten met zelfrijdende toeristenbussen en chauffeurloze trucks.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box