Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

HILVERSUM, dinsdag 29 augustus 2017 – Ooit zag men ze als nerds die met zelfgeknutselde, futuristisch ogende voertuigen de Australische woestijn doorkruisten. Tegenwoordig zijn ze hot: de TU-studenten die deelnemen aan de World Solar Challenge: 3000 kilometer dwars door de Australische Outback. De reden van die omslag? Elektrisch rijden, rijden op zonne-energie, heeft de toekomst. Duurzaamheid is geen geitenwollen hobbyproject meer: de noodzaak van vergroening is nu wel duidelijk, en er valt nog geld mee te verdienen ook.

Naamloos
Dertien edities zijn er tot nu toe geweest van de belangrijkste competitie ter wereld voor zonnewagens. Acht keer maar liefst kwam een Nederlandse zonne-auto als eerste over de streep. De concurrentie, waaronder de beste technische universiteiten ter wereld, achter zich latend.

Ook dit jaar doen weer teams studenten van de TU’s van Delft, Eindhoven en Twente mee. Hoe hebben ze zich voorbereid? Welke nieuwe technieken hebben ze in hun auto gestopt? Hoe bar zijn de omstandigheden in de Outback? En: geven ze de concurrentie opnieuw het nakijken?

Presentator Herman van der Zandt en wetenschapsjournalist Anna Gimbrere reizen mee van Darwin naar Adelaide en geven de antwoorden in de dagelijkse programmareeks Oranje Boven, Down Under. Over Neerlands trots. Over groene helden en hun ambities. Over innovatie en duurzaamheid. En over winnen.

Oranje Boven, Down Under (NOS/VPRO)
Zaterdag 7 t/m vrijdag 14 oktober
Korte versie, 10 minuten
- NPO 1: na het NOS Achtuurjournaal (behalve op 7 oktober: 17.50 uur)

Lange versie, 25 minuten
- NPO Start: om 18.00 uur
- NPO 1: na het late NOS Journaal (behalve op 7 en 8 oktober: ± 00.50 uur)

Voor meer informatie:
NOS Marketing & Communicatie
T +31 (0)35 677 9000
E communicatie@nos.nl
W over.nos.nl
Twitter NOScommunicatie
YouTube youtube.com/NOSCommunicatie

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box