Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

24 07 2017 03

PSA start in Frankrijk met online verkoop van Peugeot, Citroën en DS. Op termijn wordt dit model ook in Nederland ingevoerd. De dealerorganisatie is positief.

Het aankoopproces voor een auto start in 90 procent van de gevallen op internet, stelt PSA. Met name jongere consumenten kopen steeds meer online. Daarom heeft het concern diverse pilots uitgevoerd voor de online verkoop van auto's: voor Citroën in Brazilië, voor Peugeot in het Verenigd Koninkrijk en voor de nieuwe DS7 Crossback in acht Europese landen. De verkoopstijging in het VK wordt niet gespecificeerd, maar in Brazilië werden tweehonderd online orders geplaatst, meldt de fabrikant. Daaruit concludeert PSA dat de consument er klaar voor is om online een nieuwe auto te kopen.

Elk merk krijgt een eigen verkoopsite, waar consumenten online een nieuwe Peugeot, Citroën of DS kunnen kopen, hun gebruikte auto inruilen en een financieringsvoorstel kunnen inzien. PSA stelt dat de site steeds meer mogelijkheden zal bieden. De eerste is dat de financiering online wordt aangevraagd.

Lees verder

Tags: Factory

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box