Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

05 05 2017 03

Wetenschappers aan het Duitse Fraunhofer Instituut werken aan een actieradius van 1.000 kilometer voor elektrische auto’s. Door batterijcellen op elkaar te stapelen, hoopt het instituut de omvang van accupakketten terug te dringen. Op deze manier is er ruimte voor grotere batterijen in elektrische auto’s.

Dat meldt het instituut in een persbericht.

Actieradius
Elektrische auto’s zijn uitgerust met honderden tot duizenden batterijcellen. Elke cel heeft een eigen omhulsel, is verbonden met de auto door middel van kabels en wordt gemonitord door sensoren, stelt het Fraunhofer instituut. De omhulsels en kabels nemen gezamenlijk al meer dan de helft van de beschikbare ruimte in.

Onder de naam EMBATT werkt het Fraunhofer instituut aan een manier om de ruimte voor een accupakket in een elektrische auto beter te benutten. Het maakt hierbij gebruik van het zogeheten ‘bipolaire principe’, bekend van brandstofceltechnologie. In deze aanpak worden individuele batterijcellen niet apart van elkaar verpakt en geschakeld, maar bovenop elkaar gestapeld zonder aparte omhulsels.

Lees verder

Tags: Vehicle

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box

Ja, stuur mij AutomotiveNL nieuwsbrieven