Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

RVO
Executive Summary

Het zijn sterke tijden voor de Britse automotive sector. De sector is verantwoordelijk voor 12% van de waarde van alle Britse exportgoederen en biedt werkgelegenheid aan 169.000 mensen verspreid over 750 bedrijven. In 2016 werd het hoogste productieaantal voertuigen en motoren van de afgelopen 16 jaar bereikt mede dankzij de herstellende economie en nauwe samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven. Ook de komende jaren zullen in het teken staan van soortgelijke groei en er wordt verwacht dat de Britse productie zal stijgen naar 2.1 miljoen voertuigen in 2018 en de omzet de komende twee jaar met 15% zal toenemen. Qua netwerk is de Britse automotive sector zeer uitgebreid met meer dan 30 autofabrikanten die ruim 70 voertuigmodellen lokaal produceren en worden ondersteund door meer dan 2.000 toeleveranciers. De supply chain is sterk geïntegreerd met Europese partijen en 60% van de gebruikte onderdelen komt momenteel uit de Europese Unie.

De Britse automotive sector richt zich erg op innovatie om in de toekomst een leiderspositie te behouden. De overheid stimuleert dit door middel van gunstige wet- en regelgeving en heeft bijvoorbeeld connected & autonomous driving technology aangekaart als een topprioriteit om het concurrerende vermogen van de Britse sector te vergroten. Verder wordt er ook veel geïnvesteerd in trends op het gebied van materials, fuel efficiency.

Onzeker is nog wat de invloed van de geplande Brexit zal zijn op de toekomst van de Britse sector. Branchevereniging SMMT heeft al aangegeven als prioriteit te hebben het onderhandelen met de overheid over maatregelen om economische stabiliteit binnen de sector te behouden en invloedrijke fabrikanten zoals Nissan en Jaguar Land Rover hebben reeds garanties gekregen van de overheid om eventuele nadelige gevolgen te ondervangen. Hierdoor hebben grote spelers aangekondigd vooralsnog niet uit het VK te vertrekken en wordt alles eraan gedaan om de (concurrentie)kracht van de sector in het VK te behouden. Juist daarom is nu een geschikt moment voor Nederlandse bedrijven om de Britse automotive sector te verkennen en contacten te leggen voor de toekomst.

Vraag het rapport aan
Bent u van plan uw zakelijke grenzen te verleggen en wilt u meer weten over het Verenigd Koninkrijk? Neem dan contact op met het NBSO in Manchester.

Voor een kopie van het volledige rapport kunt u ze bereiken via;
Tel. +44 (0)161 834 6033
Email: info@nbso-manchester.co.uk

Bezoek ook de websites:
www.hollanduktrade.nl
www.rvo.nl 

Tags: FactoryMobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box

Ja, stuur mij AutomotiveNL nieuwsbrieven