Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

10 04 2017 05

De Finse overheid werkt aan een nieuwe Transport Code. Een plan om de schotten tussen de verschillende vervoerwijzen en tussen goederen- en personentransport op te ruimen. Minister Schultz ziet zoiets ook voor Nederland wel zitten.

Moeten we voor iedere nieuwe vorm van vervoer steeds nieuwe regelgeving bedenken? Steeds nieuwe uitzonderingen maken, ontheffingen verlenen? Wordt het niet tijd voor regelgeving waarbij de schotten tussen de vormen van vervoer wegvallen? En we nieuwe vormen van services kunnen faciliteren. Deze vraag stelde minister Schultz tijdens de eerste EU Conference on connected and automated driving. ‘Ik weet dat Finland met een interessante ‘transportcode’ bezig is. Wellicht kan dit model staan voor een next-step’, aldus de minister.

Kern van de Finse Transport Code is verregaand digitalisering en openbaarmaking van transportgerelateerde data. Bij het personenvervoer gaat het dan bijvoorbeeld om routes, halteinformatie, dienstregelingen en in de toekomst ook realtime data. Verder wil men belemmeringen uit de weg ruimen die verhinderen dat bijvoorbeeld personenvervoerders ook pakjes vervoeren. Niet dat dit nu verboden is, maar in de praktijk blijkt dat er door de sectorgerichte regelgeving toch veel drempels bestaan.

Lees verder

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box

Ja, stuur mij AutomotiveNL nieuwsbrieven