Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Na het succes van de Slimme Scheurkalender 2016 (10.500 verkocht, en ruim 25.000 euro voor de studententeams en de Stichting Techniekpromotie) zijn we nu klaar met het verzamelen van slimme weetjes voor de versie van 2017. De uitgave is tweetalig: ENG en NL.

ScheurkalenderBestellen
Hier staat de informatie over de 2017 editie, en hier de informatie als je een bestelling wilt plaatsen voor je bedrijf (bv in het kerstpakket of als relatiegeschenk). Prijs per stuk €12,35 ex BTW, bij afname van 100 €8,30 ex BTW per stuk, bij 1000 stuks afname slechts €5,80 ex BTW per stuk, zie verder de flyer. Tot 9 oktober kunnen (grote) bestellingen worden geplaatst, en de kalenders zijn ca half november leverbaar. Opnieuw gaat een deel van de opbrengst naar de studententeams en de Stichting Techniekpromotie. Omdat het toch wel een hoop werk is voor ons, denken we dat dit de laatste versie wordt. Dus als je twijfelt: gewoon bestellen, het is waarschijnlijk de laatste keer!!

Voor de individuele verkoop maken we later dit jaar de internetsites bekend waar je ze on-line kunt bestellen.

Voor vragen of bestellingen: stuur een email naar info@deslimmescheurkalender.nl of bel Christel Slenders van 24 Uur in Bedrijf op 040 236 48 10.

Voorbeelden uit de 2016 editie (even zonder bron, en datum):

Voorkant
De temperatuur in de toekomstige kernfusiereactor ITER is maar liefst 150.000.000 graden.

Achterkant
In Zuid-Frankrijk bouwt een internationaal samenwerkingsverband aan ITER, een reactor die het hart van de zon nabootst als schone, duurzame energiebron. Omdat de druk veel minder is dan in de zon, moet de temperatuur veel hoger zijn om fusie mogelijk te maken. ITER is de eerste reactor die meer fusievermogen op kan wekken dan het experiment zelf verbruikt. Onderzoeksinstituut DIFFER en TU/e zijn actief betrokken bij onderzoek naar kernfusie.

Voorkant
Door ijs te maken uit water waarin hout- of papiervezel is gemengd kunnen hele sterke constructies worden gebouwd.

Achterkant
De studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU/e hebben de afgelopen jaren laten zien in Finland dat dergelijk constructiemateriaal ook in de praktijk werkt. Zo maakten zij de Sagrada Familia (de beroemde Catalaanse basiliek ontworpen door Gaudí) in 2015 met dit materiaal na, en hebben ze de allergrootste ijskoepel ter wereld gebouwd in 2014. Begin 2016 wordt een poging gedaan om de langste ijsbrug met een overspanning van 50 meter te realiseren.

Voorkant
Avular is een startup die een drone ontwikkelt voor de professionele markt: bijvoorbeeld voor de inspectie van gebouwen en industriële tanks.

Achterkant
De startup was één van de Top 10 Startups to Watch in 2015 van e52. Avular zet duidelijk in op een drone die stabiel is (dus tegen een windvlaag kan), veilig is (dus geen gevaar voor ontploffing geeft bij inspecties van olietanks) en heel nauwkeurig kan werken. Hiermee wordt een nieuwe klasse van drones gedefinieerd die gebruikt kunnen worden in industriële toepassingen voor inspectie en onderhoud.

Voorkant
In de melkfabriek van FrieslandCampina in Veghel wordt elke vijf minuten een melkvrachtwagen gelost.

Achterkant
De grootste melkfabriek ter wereld staat in Veghel met een jaarproductie van 1.500.000.000 liter melk. FrieslandCampina is de nummer zes in de wereld. Het bedrijf is (als coöperatie) mede eigendom van 19.054 boeren. Wereldwijd werken bij het bedrijf 22.168 mensen.
Tags: EngineerFactoryMobilityVehicle

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box