Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Auto en oplaadpaal communiceren feilloos met EV READY

Arnhem, 26 maart - Recent is het testlaboratorium van internationale expertorganisatie DEKRA in Nederland als één van de weinige Europese labs erkend om Electric Vehicle (EV) READY laadsystemen en laadinfrastructuren te testen. Het EV READY keurmerk, ontwikkeld door o.a. Renault-Nissan, biedt een antwoord op uitdagingen rondom de beveiliging, prestaties en interoperabiliteit van de communicatie tussen voertuigen en hun laadinfrastructuur.

DEKRA werd recent erkend om laadinfrastructuren en -producten te testen volgens het EV READY certificatieschema. Fabrikanten, importeurs en handelaars in de auto-industrie kunnen nu op DEKRA rekenen om de prestaties, interoperabiliteit en veiligheid van hun producten te testen volgens EV READY.

Elektrische voertuigen, waaronder hybride voertuigen, en hun laadsystemen moeten naadloos kunnen communiceren en samenwerken. Het EV READY keurmerk geeft aan dat de laadpaal en overige apparatuur veilig en feilloos werken met een voertuig dat EV READY ondersteunt. EV READY is een veelgebruikt protocol; ook geniet het grote bekendheid in de Franse markt. 

Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA's wereldwijde divisie Product Testing & Certification: "We bouwen aan een internationaal testnetwerk voor connected, automated en electric driving in Spanje, Duitsland, China en Nederland. Zo komen we tegemoet aan nieuwe eisen die de auto-industrie transformeren".

In de komende vijf jaar komen er een grote hoeveelheid elektrische auto's uit op de markt. Zoetbrood: "Ons lab in Arnhem, ingericht als EV competence center, is perfect voorbereid om automotive fabrikanten te voorzien van onafhankelijke testen voor EV READY."

Meer weten over DEKRA's diensten voor de connected car? Vind meer informatie via www.dekra-product-safety.com/connected-car.

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box