Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Holland Innovative ANL logo


Tribology in Automotive and HighTech Systems


Eerder naar de markt met een beter en betrouwbaar product. Dit is een uitdaging die veel Automotive en HighTech ontwikkelbedrijven ervaren. Vaak bestaan deze nieuwe producten uit verschillende materialen en krijgen ze te maken met diverse omstandigheden, zoals nat, droog, kou of warmte. Om wrijving en slijtage te verminderen zijn materiaalkeuze en smering van groot belang. Het milieuaspect wordt steeds belangrijker. Waar lopen we tegenaan? Welke innovaties zijn er? Hoe bruikbaar zijn deze innovaties?

Op dinsdag 11 april jl. organiseerde Holland Innovative en AutomotiveNL de vijfde editie van HighTech meets Automotive op de Automotive Campus. Het thema was ‘Tribology in Automotive and HighTech Systems.’ Diverse sprekers vertelde over hun ervaringen, uitdagingen en innovaties gerelateerd aan tribologie.

Na een opening van Jean Pierre Heijster, manager Manufacturing en Materials bij AutomotiveNL gaf hij het woord aan Daan Wanders van TriboForm. Daan vertelde iets over ‘simulation of friction and lubrication in car body design’.

Vervolgens was het de beurt aan Geert-Jan Fransen van Hauzer Techno Coating, de titel van zijn presentatie was ‘Mass-production of tribological coatings for the automotive industry (Past & Future)’.

De laatste presentatie voor de koffiepauze was van Ir. Albert Konter van M2i (Materials Innovation Institute). Zijn presentatie ging over ‘Advanced simulations of friction in sheet metal forming for zero defect manufacturing’.

Na de pauze stonden er nog twee presentaties op het programma: Dr.ir. Michael Dogge van Bosch Transmission Technology over ‘Pushing the limits of the pushbelt: Tribology in recent pushbelt applications’ en Mark van Drogen van DAF Trucks N.V. over ‘Tribological Challenges in DAF Trucks’.

Er werd afgesloten met een netwerkborrel waar bezoekers de kans kregen om met elkaar en met de sprekers in gesprek te gaan over tribologie. 

C9IkUPmXkAAclZk
Tribology event 11 april
 

Tags: Factory

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box