News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Een delegatie uit de Amerikaanse staat Ohio is eind maart aanwezig tijdens de Automotive Week 2017 op de Automotive Campus in Helmond. Carla Bailo, verbonden aan de Ohio State University, geeft namens het gezelschap een keynote speech over de ambities van Columbus en Ohio op het gebied van Smart Mobility. Een mooie kans voor bedrijven uit de Brainport regio om mee te denken over slimme verkeersoplossingen.

Foto smart city

De federale overheid in de Verenigde Staten maakte vorig jaar bekend dat het 40 miljoen dollar beschikbaar stelt voor Smart City projecten in de stad Columbus. Doel is om intelligente transportsystemen in de stad uitgebreid uit te testen.

Smart Columbus
“Daar hebben wij in Nederland natuurlijk al veel ervaring mee. Onze bedrijven zouden daarom perfect mee kunnen helpen met het ontwikkelen van Smart Mobility oplossingen in Columbus”, vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. “Een delegatie uit Columbus is al eens eerder in Nederland geweest. Vervolgens zijn we samen met het TU/e-studententeam STORM naar Amerika gegaan, en nu komen ze weer hierheen. Een duidelijk teken dat de vertegenwoordigers van Columbus open staan om onze ideeën aan te horen.”

Chipbedrijf NXP is een van de bedrijven dat al investeert in slimme verkeersprojecten in de Amerikaanse stad. Hendrix: “NXP is één van de private partners voor de stad Columbus. Dat is voor ons een mooie springplank om een strategische samenwerking met Columbus aan te gaan. We willen onder andere meehelpen om een slim programma op te zetten rondom truck platooning (een techniek waarbij trucks elektronisch met elkaar verbonden zijn en achter elkaar aan rijden – zonder chauffeur – op de openbare weg red.).”

Aanmelden
De Automotive Campus in Helmond staat van 26 maart tot en met 31 maart in het teken van de Automotive Week 2017. Zes dagen lang zullen er – voor verschillende doelgroepen – presentaties en demonstraties rondom het thema Where Smart Mobility Meets Traffic plaatsvinden. Clusterorganisatie AutomotiveNL organiseert Automotive Week 2017 samen met veertien partners. Aanmelden is gratis.

Tags: Mobility

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box