News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Elektrische Voertuigen
Rotary Club Eindhoven Eeckaerde
organiseert een wereldrecordpoging om de langste rij volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Op zondag 26 maart 2017 vindt deze zogeheten E-Parade plaats op de hiervoor afgesloten snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven. Iedereen met een honderd procent elektrische auto, motor, scooter of bus is welkom.

De start vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond in het kader van de Automotive Week 2017. Het huidige record is in Berlijn gevestigd en staat op 577 voertuigen. De Rotary Club Eindhoven Eeckaerde mikt op minimaal 600 voertuigen. Het evenement is een must voor de autoliefhebber, maar ook geschikt voor een gezellig dagje uit als gezin. Belangrijk om te weten: hybride voertuigen tellen niet mee voor de recordpoging.

Met de recordpoging wil de organisatie geld binnen halen voor de Ontdekfabriek op Strijp-S. Zij gaat een lesprogramma ontwikkelen om basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio nader kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid. Diverse bedrijven, overheden en organisaties hebben hun medewerking toegezegd, zoals NXP, Neways, Kuijpers Installaties, Synny Crew, gemeente Helmond, Eindhoven 365 en Helmond Marketing, Automotive Campus, Technische Universiteit Eindhoven, Brainport Development, Washin7, Tesla, Senzer en de ANWB.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.E-parade.nl

Voor meer informatie
Rotary Club Eindhove Eeckaerde
Rachida Achhoud: 06 57 26 04 72
Erik van Nuland: 06 22 24 84 60
info@e-parade.nl
E parade

Tags: Mobility

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box