News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

De inzendingen voor de Automotive Innovation Award 2017, dé prijs voor de beste en meest kansrijke Nederlandse innovaties op automotive gebied, zijn binnen. De organisatie ontving bijna veertig innovaties. De inzendingen zijn van hoge kwaliteit en zeer divers van karakter: zowel gerenommeerde bedrijven, startups als studenten grijpen de Automotive Innovation Award 2017 aan om hun innovatie aan Nederland te tonen.

Afbeelding nieuwsbericht 40 inzendingen HR
De categorieën waarin de innovaties worden onderverdeeld, Technology, Services en Challenging Concepts, zijn alle drie goed vertegenwoordigd onder de inzendingen. Er zitten uitgekristalliseerde innovaties van bekende, vooraanstaande bedrijven bij, maar ook uitdagende ideeën van studenten en interessante concepten van jonge startups. Alle innovaties bewijzen eens te meer dat Nederland overloopt van talent en kennis.

Zonder al prijs te willen geven in welke gebieden de innovaties zich begeven, komen we bij de inzendingen opvallend vaak termen tegen als ‘alternatief’, ‘elektrisch’, ‘groen’, ‘duurzaam’ en ‘gemak’. Het is nu aan de jury om te beoordelen hoe vernieuwend de inzendingen zijn en of de innovaties doen wat hun makers beloven.

Website
De lijst met alle ingezonden innovaties is te zien op de website www.automotiveinnovationaward.nl. Deze maand worden alle inzenders telefonisch geïnterviewd door de organisatie om een goed, compleet beeld van de innovaties te krijgen. Daarna worden alle inzendingen door de jury verder geanalyseerd. Medio december maakt de jury per categorie de vijf genomineerden bekend. De ontknoping van de Automotive Innovation Award volgt tijdens het feestelijke innovatiediner op 13 februari 2017.

Kwaliteit
Het doel van de Automotive Innovation Award, een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger, is een van de meest invloedrijke en innovatieve sectoren in Nederland bredere bekendheid te geven en innovatie verder te stimuleren. De prijs wordt in 2017 voor de tweede keer uitgereikt en bij de veertig inzendingen van dit jaar valt vooral de hoge kwaliteit en diversiteit op. 
 
 

 

 

Tags: EngineerFactoryMobilityVehicle

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box