News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Op dinsdagavond 18 oktober werd door minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt wie de Nationale Iconen van 2016 zijn. Dat gebeurde in een live-uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). De Nederlandse oplossing voor vlotter en veiliger verkeer, Talking Traffic, stond samen met 9 andere in de finale.

DWDD
Talking Traffic

Talking Traffic is voorgedragen als Icoon-project door ruim 30 samenwerkende partners waaronder AutomotiveNL. Talking Traffic richt zich op communicatie tussen voertuigen onderling en met de omgeving. De smartphone, het internet en online diensten zijn ook in verkeer en vervoer grote drijvende krachten. Denk aan navigatiesystemen, reisinformatie, maar ook aan auto’s die meer en meer taken van ons overnemen. Auto’s en reizigers zijn steeds meer verbonden met het internet en dus met elkaar. Dit biedt tal van kansen om grote maatschappelijke problemen die gerelateerd zijn aan verkeer, te bestrijden: fileproblematiek, veiligheid en emissies. Problemen die zich in vele regio's in de wereld voordoen. Met Talking Traffic zetten we bovendien stappen op weg naar zelfrijdend vervoer in de toekomst.

Exportkansen
Oplossingen bieden dus exportkansen. Een sterke en goed georganiseerde Nederlandse sector staat klaar om in Nederland door te ontwikkelen en van Talking Traffic een exportproduct van formaat te maken.

Helaas is Talking Traffic niet uitgeroepen tot Nationaal Icoon, maar toch zijn wij trots! Wij willen al onze partners bedanken voor de samenwerking. Uiteraard gaan wij met vol enthousiasme verder met de ontwikkelingen rondom Talking Traffic.

AutomotiveNL feliciteert ASML, Growboxx en Blue Energy met het behalen van de titel Nationaal Icoon 2016.


Naamloos


Tags: Mobility

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box