News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

 

95 dagen hadden studenten van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive nodig om een elektrische buggy te bouwen. De 95 dagen waren nodig voor het vergaren van alle benodigde kennis, het engineeren en het bouwen van de buggy.

Het project kwam tot stand door intensieve samenwerking met maar liefst zeven toonaangevende bedrijven en instellingen, waaronder de TU Delft, waar de studenten intensieve trainingen volgden. Zij werden op de hoogte gebracht van de laatste stand van technologie rond elektrische aandrijvingen op diverse gebieden. Siemens, waar Fontys Hogeschool Automotive al jarenlang een nauwe samenwerking mee heeft, stelde samen met projectleider Marcel Raijmakers van Fontys het programma samen. De programmaraad van ACE (Automotive Center of Expertise) beoordeelde deze onderwijsvorm als een ideale vorm van onderwijs: theoretische kennis vergaren en direct toepassen in een bedrijfsmatig opgezet project. Dit project, een minor van de hbo-opleiding, is als onderwijsconcept ontwikkeld binnen de onderwijsvernieuwing Connecting Through Technology (CTT) van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive. De filosofie hierbij is dat studenten dienen te worden opgeleid tot een creatieve engineer die zoveel mogelijk ruimte krijgt zelf uitdagingen aan te gaan en voor oplossingen te zorgen. Zij hebben dan ook een uiterst innovatief voertuig weten te ontwikkelen dat berust op de meest recente batterijtechnologie en software-managementsystemen die zij zelf ingeregeld hebben. De filosofie sluit ook naadloos aan bij de Denk Groter gedachte van Fontys. Binnen CTT zijn nog twee minoren op deze manier ontwikkeld: Adaptive Robotics en Be Creative.

Er gingen zo’n 15.000 studenturen en 500 bedrijfsuren zitten in dit project Minor Elektrisch Rijden, waarbij studenten met veel plezier regelmatig weken draaiden van 60-80 uur. Gedreven om deze grote uitdaging tot een succes te maken – wat het ook werd – gaf bij alle 15 studenten tot slot de reactie: ik zou het zo weer doen. Dit was zo gaaf! Noemenswaardig is nog dat de studenten de achterban wekelijks uitgebreid op de hoogte hielden van hun vorderingen door het uitbrengen van een nieuwsbrief. Dus ook met de communicatie en presentatie zat het goed. Al met al een uitermate geslaagd project dat werd afgerond met een uitgebreid onderzoeksverslag van 97 pagina’s.

De onthulling werd voorafgegaan door een toespraak door Mariëlle Taks, programmaleider CTT en lovende woorden van wethouder Erik de Vries van de gemeente Helmond richting de studenten over hun inzet. De onthulling van de elektrische buggy was door Rob Verhagen (Siemens) en Anne Kloppenburg (New Electric) op de Automotive campus in Helmond op 13 juli 2016. Met veel bekijks.

BuggyFontys


Foto gemaakt door Thomas Vugs.
LogoThomasVugs

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box