News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

AIA Publieks website

 

Speciale prijs laat zien wat publiek belangrijk vindt

Op 11 februari maakt de jury bekend welke baanbrekende producten, diensten en concepten de prestigiueze Automotive Innovation Award winnen. Maar wat vindt het Nederlandse publiek van de innovaties? Om dat te bepalen heeft de organisatie een speciale publieksprijs in het leven geroepen. Alle finalisten dingen mee naar de publieksprijs. Er kan gestemd worden via www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend. In totaal strijden negen innovaties om de hoogste waardering in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. Parallel aan de selectieprocedure van de professionele vakjury gaat de stemronde voor de speciale publieksprijs van start.

Bestuursvoorzitter Peter Niesink licht toe: “Een professionele jury onder leiding van Jan Peter Balkenende bepaalt aan de hand van strenge criteria wie de award per categorie wint. Bij de publieksprijs is dat anders, daar kiest het publiek zonder juryoordeel. De ANWB heeft bij elke innovatie aangegeven wat het concrete voordeel voor de consument is. Met de publieksprijs worden meer mensen bij de award betrokken en wordt ook zichtbaar wat het brede publiek een belangrijke innovatie vindt.”

Echte publieksprijs
De winnaar van de Automotive Innovation Award Publieksprijs is dus de innovatie die de meeste stemmen binnenkrijgt via www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl. De negen kanshebbers voor de publieksprijs zijn, op alfabetische volgorde:

Bosal – EGHRS: auto’s met EGHRS warmen sneller op en verbruiken minder brandstof
Crossyn – Advanced Analytics Platform: de connected car maakt autorijden inzichtelijk, makkelijk én zorgeloos
Forze Hydrogen – Forze Hydrogen Electric Racing: waterstof is ook voor racewagens de brandstof van de toekomst
Koopman Logistics – VIN Ledger: precies zien wanneer je nieuwe auto wordt geleverd
Lightyear – Lightyear One: de eerste familiewagen op zonne-energie
Monotch – TLEX: verbindt de automobilist met alles om hem heen
Punch Powertrain – DT2: een vernuftige automaat met ruimte voor elektromotor RDW – Voertuigrijbewijs: ook zelfrijdende voertuigen moeten rijexamen doen
Tribus –  Tribus Movitas: de elektrische stadsbus van de toekomst

Spannende eindstrijd
De publieksprijs voegt een extra dimensie toe aan de Automotive Innovation Award 2019. De bekendmaking van de winnaar vindt eveneens plaats tijdens de feestelijke awarduitreiking op maandag 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag. Stemmen kan tot 26 januari. Onder de stemmers worden 10 ANWB Connected-pakketten ter waarde van € 110,- verloot, waarmee geld, uitstoot en tijd bespaard kunnen worden doordat je op eenvoudige wijze inzicht in de status van je auto krijgt.

Meer informatie over de finalisten en de Automotive Innovation Award is te vinden op de website www.automotiveinnovationaward.nl.

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box