News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Op dinsdag 6 september kregen AutomotiveNL leden de kans om een bezoek te brengen aan Eurocarbon in het kader van 'leden bezoeken leden'.

Wat doet Eurocarbon?
Eurocarbon produceert gevlochten en geweven versterkingsmaterialen voor de composiet en isolatie-industrie. Wij verwerken vezels als Koostofvezel, Glasvezel, Aramide, PBO, etc. Met dit scala aan technische vezels kunnen vele combinaties worden gemaakt: buisvormige vlechtsels, bandweefsels, omvlochten preforms (overbraiding technologie). Typische afzetmarkten zijn o.a. de sport industrie (ski), orthopedie, automotive, luchtvaart, bouw en algemene composieten.

Met name voor de automotive maakt de zusteronderneming Eurobraider B.V. gebruik van de door Eurocarbon B.V. in 1994 ontwikkelde overbraiding installaties en know-how. Deze installaties bewegen computergestuurd een kern (binnen geometrie van het product) door de vlechtmachine, waarbij versterkingsvezels zoals glas- en carbonvezel om kernen worden gevlochten. Hierbij kan met één laag torsie- en buigkrachten worden opgenomen. Het eindresultaat is de zogenaamde preform. Dit vezelpakket wordt in een secundaire stap bij de klant geïnjecteerd met een epoxy hars, tot een eindproduct. Dit proces is een vervanging van processen waar de vezelpakketten met de hand worden samengesteld.

Huidige klanten
Eurobraider levert prefroms aan voor:
- Lamborghini Aventador: A-stijlen, A-stijl steun, kokerbalken. Modellen: Coupé en Spider
- BMW i8: Deurframe en kokervalken
- BMW 7: Roof beam die de B-stijlen met elkaar verbinden

De bezoekers kregen een warm welkom met vlaai en koffie. Vervolgens gaf Stephan Voskamp, General Manager, een presentatie over o.a. de historie van Eurocarbon. Na de presentatie werd de rondleiding gestart en ondanks dat de BMW productie buiten de bezichtiging viel vanwege geheimhouding waren de bezoekers onder de indruk! Van schoenveters tot deurframes, Eurocarbon kan het allemaal maken.

 MG 5860
 MG 5869
 MG 5868
Foto's: gemaakt door Eurocarbon

Provincie Limburg

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box