News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

IMG 20181003 WA0029

Succesvol Holland High Tech paviljoen Paris Motor Show

Ambassadeur de heer Pieter de Gooijer bezoekt Nederlandse partijen

AutomotiveNL heeft tijdens de 120ste editie van de Paris Motor Show een Holland High Tech paviljoen gerealiseerd voor de Nederlandse innovatieve automotive industrie- en kennispartners. De standhouders werden op woensdag 3 oktober bezocht door de Nederlandse ambassadeur in Parijs, de heer Pieter de Gooijer. Als klap op de vuurpijl bezocht Laurens van den Acker, Senior Vice President of Corporate Desgin Renault Group, het Holland High Tech paviljoen en sprak zijn bewondering uit voor het Nederlandse ondernemende en innovatie karakter.

Business2business @Mondial.Tech
Tijdens deze Paris Motor Show is er een speciale hal ingericht voor B2B activiteiten: Mondial.Tech. Naast het overweldigende vuurwerk van merken als Renault, Audi, BMW en PSA-group die hun nieuwe modellen en concepten presenteren, is er volop ruimte voor business2business activiteiten voor toeleveranciers. Binnen het Nederlandse paviljoen zijn vijf industrie- en kennispartijen vertegenwoordigd: Polyscope, Holst Centre, Streetplug, AND en de Technische Universiteit Eindhoven. Studententeam STORM, inmiddels getransformeerd in startup SPIKE, completeert het Holland High Tech Paviljoen. Tijdens de eerste dag van de Mondial.Tech bezocht RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck het Nederlandse Paviljoen, in gezelschap van Jan Peter Balkenende als juryvoorzitter van de Automotive Innovation Award (www.automotiveinnovationaward.nl).

20181003 121003

Partners International Business
De Nederlandse ambassadeur de heer Pieter de Gooijer bezocht het paviljoen op woensdag 3 oktober en nam alle tijd en gelegenheid om met de standhouders te spreken over hun activiteiten en ambities, in Nederland maar zeker ook in Frankrijk. Sinds ruim één jaar werken 20 Nederlandse partijen samen in het Partners International Business (PIB) programma om gezamenlijk de Franse markt beter te kunnen bedienen. Dit programma begint ondertussen haar vruchten af te werpen. De ambassadeur bezocht ook een prachtig staaltje Frans-Nederlandse samenwerking in de stand van Altran, waar 2Getthere haar 3e generatie GRT autonomous shuttle presenteert.

20181004 125655

Bezoek Laurens van den Acker
Nederland kent naast een zeer innovatie automotive industrie ook een sterke design-sector. Diverse OEM’ers hebben Nederlandse topdesigners in dienst. Laurens van de Acker is als Senior Vice President of Corporate Desgin verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse modellen van Renault. Na een intensieve dag, met onder andere een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron, bezocht de heer van den Acker het Holland High Tech paviljoen. Hij prees de Nederlandse bijdrage en sprak zijn interesse uit in AutomotiveNL als vertegenwoordiger van 180 innovatieve organisaties binnen de automotive industrie.

AutomotiveNL heeft tijdens de Paris Motor Show het fundament kunnen leggen voor een Innovation Day bij Renault in 2019. Uiteraard zullen wij u daarover geïnformeerd houden. Daarnaast zijn contacten gelegd met de organisatie van de EVS32 die in 2019 in Lyon zal plaatsvinden. Het is onze ambitie om ook daar met vele Nederlandse partners een Holland High Tech Paviljoen te realiseren.

IMG 20181003 WA0023

 

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box