News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

DSP02112netherlands michigan preview

25 april 2018

Amsterdam - Gisteren ondertekenden Nederland en de Amerikaanse staat Michigan in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst om innovatie in de auto-industrie te versterken. Michigan vormt het hart van de auto-industrie in de Verenigde Staten, met grote producenten als General Motors en Ford. Nederlandse ondernemers excelleren juist als hightech toeleverancier, ook als het gaat om de mobiliteit van de toekomst. De overeenkomst werd getekend door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en gouverneur Rick Snyder (Michigan) op het hoofdkantoor van TomTom. 
 
18 04 24 0802netherlands michigan
Foto v.l.n.r.: Leo Kusters (Directeur AutomotiveNL), Harold Goddijn (CEO TomTom), Allison Scott (Executive Director van de gouverneur), Kevin Kerrigan (Sr. VP Automotive Office Michigan), Ellen Lastdrager (Managing Director, TNO Traffic & Transport), ... (volgt asap), Maurice Geraets (Directeur NXP Semiconductors), Jan van den Oetelaar (Directeur, TASS International), Rick Snyder (Governeur, State of Michigan), Johann Beelen (Brainport Eindhoven), Rik Boddëus (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Bram Hendrix (AutomotiveNL), Lindsay Kirchinger (Chief of Protocol & Director of Events, Michigan Economic Development Corporation), Jeff Mason (CEO at Michigan Economic Development Corporation)


Nederland en Michigan hebben sterke historische en economische banden. 515.000 Amerikanen van oorspronkelijk Nederlandse afkomst wonen in deze Amerikaanse staat. De jaarlijkse export naar Nederland bedraagt meer dan 330 miljoen dollar. Met deze overeenkomst krijgen deze sterke banden een nieuwe impuls op het thema innovatie.

Het ondertekende Memorandum of Understanding kreeg meteen een goed vervolg middels de ondertekening van samenwerking tussen Tass International en het American Center for Mobility. Tass International CEO Jan van den Oetelaar toonde zich verheugd over de samenwerking, die een volgende stap betekent op weg naar cooperative automated driving.

Harold Goddijn, oprichter en bestuursvoorzitter van TomTom, leidde beide bestuurders rond in het Amsterdamse Traffic Center. Het doel van de overeenkomst is meer samenwerking op het gebied van slimme mobiliteit en (toelevering van) de auto-industrie. Er liggen volop mogelijkheden om de voorbereiding, toelevering en productie van auto(-onderdelen) beter op elkaar af te stemmen, meer gebruik te maken van innovatieve technologieën op weg naar bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s in zowel Michigan als Nederland.

 DSP02303netherlands michigan preview DSP02145netherlands michigan preview

 

 

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box