News-AutomotiveNL
 • Nieuwsbrief

5 slimme vragen aan Jorn de Vries (Flitsmeister)
Flitsmeister is met 1,1 miljoen maandelijkse gebruikers de grootste verkeersapp van Nederland. Flitsmeister waarschuwt je voor mobiele flitsers, flitspalen, trajectcontroles, vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen, naderende ambulances en nog veel meer. De mensen achter Flitsmeister werken dag in, dag uit met en voor gebruikers. Maar hoe gaat Flitsmeister om met zijn gebruikers, en wat kan een app doen om het verkeer veiliger te maken? Hoog tijd dus voor een gesprek met Jorn de Vries, verantwoordelijk voor Strategy en Growth bij Flitsmeister. 

 1. Flitsmeister heeft maandelijks meer dan 1 miljoen gebruikers. flitsmeister LRHoe verleiden jullie mensen om de Flitsmeister app dagelijks te gebruiken?
  Allereerst door een product te leveren waar vraag naar is. Toen wij in 2010 begonnen wilden mensen graag flits-informatie, daar lag voor ons de kans. Daarnaast gaat het om de kwaliteit van de applicatie. Nu willen we de applicatie langzaam maar zeker uitbouwen met andere use-cases. Inmiddels zijn we veel meer dan een flitsapplicatie. Zo bieden we ook diensten zoals file-informatie, incidenteninformatie, ambulance meldingen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat de applicatie op ieder moment tijdens de rit relevant kan zijn, waardoor bij de gebruiker de behoefte ontstaat om Flitsmeister altijd aan te hebben.

 2. Deze gebruikers geven jullie ongetwijfeld veel feedback. Kun je wat meer vertellen over wat jullie terugkrijgen en hoe je daarmee omgaat?
  We ontvangen inderdaad veel feedback via onze kanalen. Allereerst de appstores waarin gebruikers feedback kunnen geven in tekst en sterren. Daarnaast hebben we een supportafdeling en social kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en een blog. Dit zijn allemaal kanalen die de gebruiker de mogelijkheid geeft om feedback te geven en ons de mogelijkheid om daarop te reageren. Op elk inkomend bericht geven we een reactie, ongeacht of de feedback nu positief of negatief is. Wij vinden het belangrijk dat we op de hoogte zijn en weten wat er speelt in onze gebruikersgroep. Voorbeelden van feedback die we terugkrijgen zijn bugs in de applicatie, complimenten en ‘kunnen jullie geen navigatie integreren in de app?’. Deze vraag krijgen we al vanaf het bestaan van de app en daarom zijn we op dit moment bezig met het ontwikkelen hiervan.

 3. Gebruikers hebben ongetwijfeld ook eigen ideeën, wensen of aarzelingen. Haal je die actief op of gaat dat vanzelf?
  Zoals al genoemd ontvangen we feedback via diverse kanalen, maar daarnaast organiseren we ook feedbacksessies. Deze zijn in principe voor iedereen toegankelijk en worden via onze social kanalen bekend gemaakt. Tijdens deze sessies nodigen we gebruikers uit op ons kantoor om hun mening te horen. Wat doen we goed en wat kunnen we beter doen? Wat vinden ze van onze toekomstplannen en van het design? De dialoog die wij met de gebruiker hebben vinden wij heel belangrijk en daar besteden we veel aandacht aan. De verzamelde feedback is enorm belangrijk voor ons en wordt als input gebruikt voor de roadmap en de daarbij horende ontwikkelingen.

 4. Hoe werken jullie samen met de overheid en wat verwachten jullie hier in de toekomst van?
  Ik vind de rol die de Nederlandse overheid aanneemt om de samenwerking aan te gaan met marktpartijen erg goed. Deze samenwerking geeft ook mogelijkheid om verder te innoveren. Talking Traffic is daar een uitstekend voorbeeld van. De samenwerking die wij hebben is divers. Enerzijds leveren wij bijvoorbeeld data van verkeersmeldingen en anderzijds werken we intensief samen met Rijkswaterstaat op het gebied van traffic management. Je ziet dat daar steeds meer nieuwe kansen ontstaan, er wordt heel open nagedacht: dit is het speelveld waar we in zitten en wat kunnen we daarmee met z’n allen?

  Zo hebben we onlangs samen met 40 andere organisaties een convenant getekend met een gedragscode, om er samen voor te zorgen dat het verkeerd gebruik van smartphones in het verkeer drastisch afneemt. De smartphone wordt door iedereen steeds meer gebruikt. Er zijn goede diensten die ook in het verkeer veel kunnen bieden, waaronder natuurlijk Flitsmeister. Gebruik van een smartphone is dus niet per se verkeerd, maar de manier waarop bestuurders de smartphone gebruiken kan wel heel fout zijn. Vanuit Flitsmeister doen wij er alles aan om de interactie zo in te richten dat we minimale afleiding vragen en juist dat stukje extra informatie bieden zodat de reis veiliger wordt. We zijn bijvoorbeeld aan het onderzoeken hoe we in de toekomst kunnen zorgen dat de automobilist zijn ogen op de weg houdt, bijvoorbeeld door te kijken naar spraakbediening in plaats van op toetsen te drukken.

 1. Hoe ziet de toekomst van Flitsmeister eruit?
  Onze roadmap is een spanningsveld van input van de buitenwereld, de gebruikers, maar ook van de markt. Daarnaast is er ook onze eigen visie, waar denken wij dat de markt heen gaat? Als ik naar de toekomst kijk geloof ik heel erg in een dienst voor de gebruiker die hem of haar van A tot Z ontzorgt. Relevantie is daarin key. We gaan ons portfolio aan diensten heel ver uitbreiden, waarbij we niet alleen relevant willen zijn voor als je in de auto stapt, maar ook het proces daarna en daarvoor, zoals bijvoorbeeld tijdens het parkeren. Daarnaast zijn wij natuurlijk heel erg gefocust op de smartphone, dat is ons kanaal naar onze gebruikers toe. Maar ik zie het in de toekomst ook zeker gebeuren dat het scherm, en daarmee Flitsmeister, verplaatst naar het voertuig zelf.

Flitsmeister is niet alleen op zoek naar gebruikers, maar ook naar medewerkers! Meer informatie? Mail jorn@flitsmeister.nl  of kijk op http://werkenbij.flitsmeister.nl

Dit artikel is onderdeel van Smart Mobility Stories #8. Klik hier voor meer informatie over Smart Mobility Stories.

Tags: Mobility

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box