News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Vanaf morgen zal een mooie Nederlandse delegatie die zich bezighoudt met slimme mobiliteit en transport Noord-Amerika en Canada bezoeken. De VS is de snelst groeiende exportmarkt voor de Nederlandse automotive industrie. De missie maakt deel uit van een reeks aan activiteiten gericht op strategische lange termijn samenwerking tussen Nederland en Amerika op het gebied van transport en mobiliteit.

Vormgeven aan de toekomst van mobiliteit
Deze missie is een initiatief van AutomotiveNL, Brainport Eindhoven, Connekt, RVO en de innovatieattachees in de VS. Aan het bezoek komende week nemen ruim 30 Nederlandse experts deel! Vertegenwoordigers van de bedrijven, organisaties en overheid delen tijdens het bezoek informatie met hun counterparts in Amerika en geven er samen vorm aan de toekomst van mobiliteit en vervoer. Dank aan alle medeorganisatoren voor het organiseren van een prachtig programma!

#1 Automotive Disruption Radar
Nederland loopt voorop in het ontwikkelen van technologieën die de vervoersnetwerken van de komende decennia zullen bepalen. Een onderzoek naar disruptie in de automotive industrie van consultancybureau Roland Berger (automotive disruptor study) wijst uit dat Nederland met stip op één staat als het gaat om onderzoek naar en ontwikkeling van elektrische oplaadnetwerken en investeringen in autonoom rijden.

Noord-Amerika snelst groeiende exportmarkt
De Nederlandse automotive industrie zet jaarlijks 20 miljard euro om waarvan 88 procent in de vorm van export. De Verenigde Staten is de snelst groeiende exportmarkt in Nederland. Slimme mobiliteit, elektrische mobiliteit en coöperatief en geautomatiseerd rijden zijn belangrijke elementen in deze sector. Om die reden vestigden VDL Steelweld, TomTom, NXP en testinstituut TASS International zich eerder al in de VS. 

Montreal, Detroit en Columbus
Komende week wordt een bezoek gebracht aan een drietal steden: Montreal, Detroit en Columbus. In Montreal staat het ITS World Congress centraal. In Detroit, Michigan bezoeken we het centrum van de Amerikaanse automotive industrie. Tenslotte zal Columbus worden bezocht. De hoofdstad van Ohio heeft eerder de Smart City Challenge gewonnen, Nederlandse bedrijven kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan de grote ambities die er daar liggen!

Blog
Namens AutomotiveNL neemt Bram Hendrix, manager Smart Mobility, deel aan de innovatiemissie. Via de website van AutomotiveNL zal hij in een blog verslag uitbrengen van de reis.

Smart Mobility innovatiemissie: dag 1
Smart Mobility innovatiemissie: dag 2
Smart Mobility innovatiemissie: dag 3
Smart Mobility innovatiemissie: dag 4
Smart Mobility innovatiemissie: dag 5
Smart Mobility innovatiemissie: dag 6

Meer informatie over deze missie vindt u hier.

Volg de missie via #HollandMobility


Naamloos

Tags: Mobility

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box