News-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

Naamloos

Studenten van de drie Automotive hbo-opleidingen in Nederland worden met open armen ontvangen door het automotive bedrijfsleven. Al tijdens hun studie laten bedrijven studenten kennismaken met hun bedrijf.  Zoals ook bij de Automotive Center of Expertise (ACE) Carrièredag die plaatsvond in Arnhem op 10 oktober 2017. 35 Bedrijven en meer dan 1000 studenten uit het hele land maakten met elkaar kennis.

ACE
Studenten van verschillende leerjaren van de drie Automotive opleidingen, Hogeschool Arnhem/Nijmegen, Fontys Hogescholen en Hogeschool Rotterdam kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op de automotive sector en haar specifieke carrièremogelijkheden. De bedrijven en organisaties presenteerden zich bij de studenten, de bedrijven zoeken invulling voor hun stage-en afstudeermogelijkheden en geven een overzicht van hun vacatures.

Nieuwe mobiliteitsconcepten
In de automotive industrie bepalen vier door technologie gedreven trends de toekomst: elektrisch rijden, connectiviteit, autonoom rijden en Mobility As A Service (MAAS). Deze trends leiden wereldwijd, dus ook in Nederland, tot nieuwe vervoers- en mobiliteitsconcepten. De automotive industrie is door deze ontwikkelingen uitgegroeid tot een industrie die veelzijdig, complex en divers is en een samenspel van embedded elektronica, robotica en lichte materialen. Onderzoeken laten zien dat de automotive industrie de komende jaren enorme veranderingen tegemoet zien waarvoor zij technici nodig hebben met professionele vaardigheden die de dynamiek in de branche mee vorm kunnen geven. Kirsten Ter Horst van Sensata Technologies onderschrijft dit: “Afgestudeerde Automotive engineers brengen ons bedrijf specialistische focus. De afgestudeerden hebben een grote kennis van de branche. Die kunnen wij goed gebruiken.”

Automotive professional
Automotive professionals van de hbo-opleidingen zijn in staat de complexe uitdagingen op het gebied van vervoersconcepten, duurzaamheid en technologie te begrijpen, te interpreteren, en in teams met andere professionals oplossingen te creëren. De automotive industrie zit te springen om de afgestudeerde hbo automotive engineers die het automotive vakgebied verder ontwikkelen, getuige de vele bedrijven die op de Carrièredag aanwezig waren.  Annelies Visser van Voestalpine: “De werkgelegenheid trekt aan, wij moeten goed ons best doen engineers aan ons te binden. Maar zij hebben ook hun wensen en daar proberen wij aan tegemoet te komen.”

AutomotiveNL
Jan Wouters, Manager Green Mobility bij AutomotiveNL, gaf tijdens deze dag een inspirerende presentatie over 'Engineer of the Future'.

JW

Tags: Engineer

AutomotiveNL related news

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box